Koninklijke Militaire Academie

JASON X CSB Symposium

*** Attentie: Wegens een fout vanuit m.b.t. het Google formulier kunnen wij niet de mailadressen van alle participanten achterhalen. Hierdoor kunnen wij helaas geen bevestigingen sturen per mail, waardoor wij via deze update willen laten weten dat iedereen die zich heeft geregistreerd via het formulier officieel op de deelnemerslijst staat. Ook worden jullie rond 18.45u verwacht bij Kraanstraat 4 zodat men begeleid kan worden naar het lokaal rond 18:50u, dat is de hoofdpoort van het Kasteel. Tot woensdag!

*** DUTCH EVENT ***

Heb jij altijd al een keer een kijkje willen nemen op de Koninklijke Militaire Academie in Breda? Dan is dit jouw kans! Op woensdag 11 mei van 19.00-21.15 zal het JASON Instituut samen met het Cadetten Sociëteitsbestuur een symposium organiseren over de hernieuwde zin van de NAVO met betrekking tot hun rol in het huidige politieke landschap. 

De avond zal bestaan uit twee sprekers die vanuit hun vakgebied een bijdrage en inzichten zullen leveren over het onderwerp. Na de bijdrage van de sprekers is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Natuurlijk is er daarna tijd om te borrelen en na te praten over de sessie. Dit zal plaatsvinden in de Spijkerbar, een horecagelegenheid op locatie.

De sprekers zijn Sabine Mengelberg en Niels Woudstra. 

Sabine Mengelberg kwam na haar studie politicologie aan de universiteit van Amsterdam via instituut Clingendael terecht bij Defensie. Hier heeft zij verschillende functies gehad bij zowel het KIM als de KMA. In 2001 komt ze terecht bij de Defensie Academie waar ze nationaal en internationaal, onder andere in veel voormalige Warschau Pact landen, colleges geeft. Onlangs is Mengelberg gepromoveerd met haar onderzoek dat zich richt op de veranderingen in de Europese veiligheidsarchitectuur bestaande uit de NAVO, de EU en de OVSE vanaf het eind van de Koude Oorlog tot en met 2016.

Niels Woudstra is een voormalig docent in operationele analyse bij de Faculteit Militaire Wetenschappen aan de Nederlandse Defensie Academie. Woudstra is gedurende zijn hele loopbaan in dienst geweest bij de Marine onder het Ministerie van Defensie. Daarnaast is Woudstra de afgelopen jaren de Nederlandse militaire vertegenwoordiger van Nederland geweest voor de EU en de NAVO. Woudstra zal zorgen voor een praktisch perspectief binnen het onderwerp. 

Geïnteresseerd geworden in ons symposium? Meld je dan aan via het volgende Google formulier. Wegens het feit dat het evenement op de KMA zal plaatsvinden, is het verplicht om uw volledige naam, geboortedatum, geboorteplaats, een documentnummer van een identiteitsbewijs door te geven tijdens het invullen van het formulier. Uiteraard worden al deze gegevens niet bewaard, zodat wij voldoen aan AVG richtlijnen.

Wij hopen jullie op 11 mei vanaf 18:45 te verwelkomen in Breda!

Adres: Kraanstraat 4, 4811 XC Breda

Date

May 11 2022
Expired!

Time

7:00 pm - 9:15 pm

Location

Koninklijke Militaire Academie
Breda
St. JASON

Organizer

St. JASON
Email
info@jasoninstitute.nl
QR Code